Sturen

Om een ploeg écht hard te laten roeien heb je natuurlijk grote, sterke roeiers nodig en een goed coachteam die de ploeg naar de top kan coachen. Er is alleen nóg een persoon die van onmiskenbaar groot belang is bij het succes van een ploeg, namelijk de stuurman of -vrouw!

De rol van de stuur

Als stuurman of -vrouw ben je allereerst verantwoordelijk voor een veilige verplaatsing van de roeiers van punt A naar B. Daarnaast zijn er nog twee taken waarmee jij van ongekende toegevoegde waarde bent: tijdens trainingen en wedstrijden ben jij de coach in de boot, maar nog veel belangrijker de persoonlijk mental supporter die de roeiers door de moeilijkste momenten heen helpt. Je motiveert ze en haalt het beste in ze naar boven!

De mogelijkheden

Wil jij aan de touwtjes in één van de snelste achten van Nederland? Of wil je liever wat kleiner beginnen in een vier? Bij Orca kan het allemaal. Geheel afhankelijk van jouw ambities gaan we samen op zoek naar de ploeg die bij jou past! We hebben bij Orca uitstekende begeleiding voor alle stuurtjes door stuurdispuut Sirenen. Dit is een dispuut exclusief voor alle stuurlieden bij Orca, waarin je wordt begeleid door ervaren wedstrijdstuurtjes, waaronder de voormalig stuurvrouw van de Nederlandse Vrouwenacht. Naast het informatieve karakter van dit dispuut is er ook zeker ruimte voor gezelligheid. Elke eerste maandag van de maand is er een borrel en eens per jaar een dispuutsweekend.