Vereniging

Als je wilt sporten en op zoek bent naar vrienden en gezelligheid in je studententijd, ben je bij Orca op de juiste plek. Met ongeveer 1050 leden is Orca een van de grootste studentensportverenigingen van Utrecht. Zo is Orca voor velen naast een roeiclub ook een bruisende vereniging waar alles mogelijk is, en is het verenigingsleven heel divers. 

Hard roeien is natuurlijk een van de grote pijlers van de vereniging. Samen met je ploeg wedstrijden starten en winnen op nationaal niveau staat bij Orca hoog in het vaandel. Orca biedt dan ook roeien op topniveau met professionele coaches en intensieve trainingen. Als roeien bij de nationale top niet voor je weggelegd is kan je ook in de competitiesectie gaan roeien. Hier bepaal je zelf hoe veel je bezig wilt zijn met de roeisport, en of je met je ploeg wedstrijden wilt starten.

Naast roeien biedt Orca ook andere mogelijkheden. Iedere dinsdag en donderdag kan je aanschuiven bij het eten en vinden er borrelavonden plaats. Daarnaast zijn er ook veel activiteiten en feesten op deze waardoor de vereniging niet alleen overdag bruisend is. Bij commissies kunnen leden hun organisatorische vaardigheden ontwikkelen en hun steentje bijdragen aan de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van de grootste nationale competitie roeiwedstrijd of het tappen van een drankje achter de bar. Zo houden onze leden de vereniging samen op verschillende manieren draaiend.