Vereniging

Roeien

Roeien is bij uitstek een zeer complete sport. Naast dat je conditioneel stappen zet, bouw je ook spieren op. Dat je alleen met je armen roeit is een fabeltje. Je merkt snel genoeg dat er heel wat meer spiergroepen worden aangesproken. Hoewel roeien zowel fysiek als mentaal inspannend is, biedt roeien tegelijk ook veel ontspanning. Enerzijds ben je geconcentreerd bezig met het controleren van jouw perfecte roeibeweging, anderzijds ben je lekker buiten op het water aan het sporten. Roeien is dus een perfecte afwisseling is van jouw dagelijkse (studie)bezigheden! Omdat roeien makkelijk te leren is, is het mogelijk om te roeien op elk niveau en intensiteit. Juist daardoor is het ook mogelijk om binnen enkele jaren aansluiting te vinden bij de (inter)nationale top! Lees hier meer over wedstrijdroeien.

Asopos najaars gefotoshopt 1 kleiner

Bruisend studentenleven

Wil je lekker sporten, maar ben je ook op zoek naar vrienden en gezelligheid? Naast een roeiclub is Orca een bruisende en grootse vereniging die honderden roeiers als tweede huiskamer zijn gaan zien. Je kunt lid te worden van een commissie of juist samen met je ploeg een vaste gast worden op de borrelavond. Je kunt nóg meer gezelligheid vinden in een dispuut, of de bar runnen en biertjes tappen tijdens een feest. Kortom: genoeg mogelijkheid om je sociale leven uit te breiden. Heel Orca wordt draaiende gehouden door de leden, dus er zijn talloze manieren om je te ontwikkelen en te buiten te gaan op de vereniging! 

Commissies
Op Orca heb je tientallen commissies die er stuk voor stuk voor zorgen dat Orca een fantastische vereniging is. Zo heb je een commissie die ervoor zorgt dat het materiaal wordt onderhouden en een commissie die wedstrijden organiseert, maar ook de wekelijkse maaltijd, de bar en de feestjes worden door commissies verzorgd. Orca biedt je talloze manieren om je buiten het roeien ook organisatorisch, praktisch, technisch en sociaal te ontwikkelen. Daarnaast leer je via commissies veel mensen kennen, waardoor je je snel thuis voelt op de vereniging.

Disputen (Vloten)
Wil je nóg meer gezelligheid? Orca heeft ook een aantal disputen! Er zijn gemengde, maar ook heren- en damesdisputen. In een dispuut vind je mensen van verschillende jaarlagen waarmee je binnen en buiten Orca afspreekt. Een goede manier om ouderejaars te leren kennen! Disputen zijn altijd aanwezig op borrels en organiseren vele activiteiten op Orca.