Orca in je eerste jaar

Introductietijd

Als jij tijdens de UIT lid wordt bij Orca start je in september met een introductieperiode van acht weken. Deze periode wordt afgetrapt met een onmisbaar introductiekamp, waarin je jouw jaargenoten leert kennen. Tijdens de opvolgende weken maak je kennis met alle facetten van de vereniging: (hard) roeien, het verenigings- en commissieleven van Orca. Samen met jouw ploeg van zes dames of heren train je onder begeleiding van ervaren coaches twee keer per week, ongeveer een uur in de boot. Na vier weken ligt je al aan de start van je eerste wedstrijd op ons kanaal om te beslissen wie de beste afroeiploeg is. De laatste weken van de introductieperiode gaat er wat intensiever getraind worden in nieuwe ploegjes, waardoor je nog meer mensen leert kennen! Naast 2x per week in de boot heb je 1x per week een ergometer-training om aan je conditie te werken. Ben jij een potentieel roeitalent en zie jij jezelf wel in een wedstrijdacht zitten? Dan krijg je er nog een indoortraining bij om aan je buikspieren te werken en train je dus 4x in de week. 

foto-18179-o_2

Naast dit sportieve aspect is er natuurlijk volop gelegenheid om kennis te maken met Orca. Een klein voorproefje uit het bomvolle programma: prik een vorkje met Orca’s (inter)nationale toppers tijdens het heldendiner, struin langs de Utrechtse kroegen tijdens de kroegentocht of toon jouw veelzijdige skills en teamwork tijdens de ploegenprestatie.

Na de introductieperiode

Na de introductieperiode van acht weken mag jij je officieel ‘Orcaan’ noemen en krijg jij de keuze hoe jij jouw eerste Orca-jaar verder invulling wilt geven. Ga je hard roeien en Orca’s eer op nationaal niveau verdedigen? Of is topsport niets voor jou en zie je jezelf eerder eens per week een boot instappen en daarnaast de beste feestjes organiseren? Leef je dan uit in het competitieroeiencommissies of een van de disputen.

Lente-Introductietijd

In de lente is er een extra mogelijkheid om lid te worden. In deze periode maak je in tien weken kennis met de vereniging waarbij er door de afroeicommissie verscheidene toffe activiteiten worden georganiseerd. Je komt in een ploegje van zes mannen of vrouwen waarmee je de Lente-bokaal gaat starten tegen lente-ploegen van andere verenigingen. Dit doe je onder leiding van onze eerstejaars wedstrijd ploegen. Deze fanatieke roeiers hebben veel kennis waarmee ze jullie door je eerste roeihalen en wedstrijden heen kunnen loodsen! Na deze periode begint knallend de zomerstop met het meest legendarische feest voor roeiend Nederland, de Uittraining. Na de zomerstop kan je kiezen om te selecteren voor de talentenacht of om mee te doen aan de grote introductie die volgt na de UIT-week.